Masaüstü Bilgisayar

Masaüstü bilgisayarlar, genelikle ev kullanıcılarına hitap eden bilgisayar türüdür ve kullanılacağı yerde kalıcı olarak tasarlanırlar. Dizüstü bilgisayarlara kıyasla bir masaüstü bilgisayar daha ucuzdur, daha performanslıdır ve geliştirilmeye daha müsaittir. Bir dizüstü bilgisayarda parça değişimleri ya da geliştirmeleri işini iyi bilen uzmanlar tarafından yapılabilirken, masaüstü bilgisayarlarda biraz tecrübesi olan kullanıcılar bunu kendileri çok rahatlıkla yapabilirler.


Blogumuzun temel amacı "bilgisayar toplama" olduğundan masaüstü bilgisayarlar bu esnekliğe tam olarak destek vermektedir. Eğer bilgisayarınızı kalıcı olarak biryerde kullanacaksanız, taşınabilirlik ön planda değilse ve performans-kalite amacındaysanız, dizüstü bilgisayar yerine masaüstü bilgisayar tercih etmelisiniz. Bu size; daha az fiyata, daha fazla performansa ve daha çok geliştirilebilir esnekliğe olanak sağlayacaktır.

Diğer yandan, bir masaüstü bilgisayar almaya karar vermişseniz bunu hazır sistem olarak düşünmemenizi öneririm. Firmalar tarafından toplanan ve garanti damgası vurulup satılan hazır sistemler çok daha masraflı ve çok daha az performanslıdır. Bu blogun amacı daha az para harcayıp daha performanslı bir bilgisayar oluşturmak olduğundan hazır sistemleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hazır sistem bir masaüstü bilgisayar almak yerine, bilgisayar bileşenlerini (donanım) tek tek araştırıp, uyumluluk ve performans süzgecinden geçirdikten sonra kendi masaüstü bilgisayarınızı (sisteminizi) toplamanız çok daha mantıklı, çok daha ucuz ve çok daha performanslı olacaktır.

"-Ben bu işlerden anlamam, nasıl bilgisayar toplayabilirim?" şeklinde soru işaretleriniz varsa merak etmeyin. Bu blog dahil; sıfırdan bilgisayar toplama konusunda tecrübesiz kullanıcıların bile rahatlıkla bilgisayar toplamasına olanak sağlayacak bilgiler/öneriler internette mevcuttur. Bu bilgiler size en ince ayrıntısından püf noktalarına kadar herşeyi net bir şekilde anlamanızı sağlayacaktır. Anlayamadığınız ya da kafanızın karıştığı yerlerde sorularınızı yöneltebilir, en sağlıklı cevapları alabilirsiniz. Blogumuzu biraz incelerseniz bilgisayar toplamanın aslında o kadar da çok zor bir olay olmadığını anlayacaksınız.


Bilgisayar Toplama Rehberi