AMD Ryzen İşlemcilere AM4 Anakartlar

AMD Ryzen işlemci için AM4 anakart önerisi/tavsiyesi isteyen bir çok ziyaretçimiz bulunmaktadır. Hatırlıyorum da bundan ortalama 8-9 yıl önce herkese AM3 soketli anakart önerileri yapıyordum ve zamanın en fiyat performans ikilisi Phenom ii x4 925 + Msi 880Gm-E35 idi ve ciddi olarak her anlamda o dönemin en mükemmel ikilisiydi, çok ucuza performanslı sistem toplamak çok kolaydı o dönemler. Fakat maalesef doların 4 TL'ye göz kırptığı şu aylarda durum hiç de iç açıcı değil ne yazık ki.. Yani en orta direk bir sistem bile en düşük 1.500 TL'ye zar zor toplanıyor artık ve bu durum bizleri de etkiliyor elbette.. Biz de artık elimizden geldiğince hem geleceğe dönük oluşuna, hem verdiği performansa, hem de fiyatına göre ayrıştırıp sizlere sunuyorum.

Yıl 2017 ve Ryzen işlemci henüz daha çok yeni ama yavaştan evlerimize girmeye başlayacak ama çok önemli bir soru var aklımızda: Ryzen için hangi am4 anakartı almalıyız? Bu konuda şimdilik sadece 2 adet anakart önereceğim, ilerleyen aylarda seçenekler çoğaldıkça sayfamızı güncelleriz.

1- Asus PRIME B350M-A - Fiyatları
Maksimum (O.C) 3200 Mhz hızda çalışabilen anakartımızın ram yapısı da ddr4 olarak karşımıza çıkıyor. Mikro Atx formunda olan anakart küçük kasası olanlar için de tartışmasız en iyi seçeneklerden biridir. Elbetteki ileri düzey kullanıcılar çok daha gelişmiş ve aynı yönde çok daha pahalı ürünlere yönelebilirler ama bence bu kart M-Atx formu için fiyat/performans ürübü gibi duruyor bence.

2- MSI B350 TOMAHAWK - Fiyatları
En fazla 2666 (O.C) Mhz ile çalışabilecek olan anakartın ram yapısı ddr4 olarak üretilmiş ve yapısal formu da Atx olarak belirlenmiş. Mikro Atx istemeyenler için çok ideal bir seçim. Yine az önce de dediğim gibi çok gelişmiş ileri sistemler için değil de daha çok ev kullanıcıları içindir.

AMD Ryzen 5 veya AMD Ryzen 7 serisi işlemcileri için kullanabileceğiniz en fiyat performans bazlı amd4 anakartlar şimdilik bunlar olarak görünüyor çünkü AMD Ryzen işlemciler de henüz çok yeniler ve 2017 sonlarına doğru her şey yoluna girer diye düşünüyorum.