AMD Phenom II X4

AMD Phenom II X4 işlemciler, AMD markasının 4 çekirdekli Phenom II modelidir ve günümüz itibariyle üst düzey olarak nitelendirebileceğimiz işlemcilerdendir.


Marka : AMD
Model : Phenom II X4 955 Black Edition
Soket Yapısı : AM3 938 Pin
İşlemci Teknolojisi : AMD Phenom II X4
İşlemci Hızı : 3200 MHz (3.2 Ghz)
Çekirdek Sayısı : 4
Ön Bellek : 8 MB
İşlemci Mimarisi : 45 nm


AMD Phenom II X4 işlemciler şuan itibariyle; 925, 945, 955 Black Edition ve 965 Black Edition modellerinden oluşur. Bu modeller arasında dağlar kadar fark yoktur ve hatta bu farkları günlük kullanımda anlayamayız bile. Ancak Black Edition modelleri (955 ve 965), çekirdek açma (hız aşırtma=overclock) açısından daha elverişli olduğundan diğerlerine göre (925 ve 945) daha pahalıdır.

AMD Phenom II x4 işlemciler, 4 çekirdek mimarisinin en son üretilen işlemcileridir ve önceki serilere göre daha profesyonel bir kullanım sağlar. Yani, bu işlemciler üst düzey-profesyonel kullanımlar için daha uygundur.

Daha önceki konularda da değindiğimiz gibi "bilgisayarınızı hangi amaçla kullanacağınız" bilgisayar seçimlerinde 1. etken rolü oynamalıdır. Eğer bilgisayarınızı sadece oyun ve günlük temel kullanım amaçlı kullanacaksanız; AMD Phenom II x4 işlemci yerine, AMD Athlon II X4 işlemci almak daha mantıklıdır. Fiyatları neredeyse yarı yarıyadır ve hal böyle olunca artan parayla iyi bir ekran kartı alabilmek için bütçe açmış olursunuz. Ancak "-param var ve almışken Phenom II x4 almak istiyorum" diyorsanız eğer, benim size tavsiyem; AMD Phenom II x4 955 Black Edition olur. Fiyatı 965 modelinden biraz daha ucuzdur ve performansı hemen hemen aynıdır.

AMD Phenom II X4 955 Black Edition bir işlemci, bilgisayarda yapabileceğiniz herşey için fazlasıyla yeterlidir.


Bilgisayar Toplama Rehberi