AMD Phenom II X4 955 Black Edition

AMD Phenom II X4 955 Black Edition işlemci, AMD markasının 4 çekirdekli Phenom II 955 Black Edition modelidir ve AM3 938 Pin işlemci soketinde yer alır. Günümüz itibariyle üst seviye olarak adlandırabileceğimiz işlemcilerin fiyat/performans açısından en uygun olanıdır.

Marka : AMD
Model : Phenom II X4 955 Black Edition
Soket Yapısı : AM3 938 Pin
İşlemci Teknolojisi : AMD Phenom II X4
İşlemci Hızı : 3200 MHz (3.2 Ghz)
Çekirdek Sayısı : 4
Ön Bellek : 8 MB
İşlemci Mimarisi : 45 nm


AMD Phenom II X4 955 Black Edition işlemci, 4 çekirdek mimarisinin en yeni işlemcilerindendir ve daha önceki serilere göre daha verimli performans sağlar.


Bilgisayarımızı hangi amaçla kullanacaksak parça seçimlerini de ona göre yapmalıyız diye daha önce de bahsetmiştim. Eğer bilgisayarımızı sadece temel ihtiyaçlar veya oyun için kullanacaksak Phenom II x4 955 modeli yerine Athlon II x4 635 modelini de tercih edebiliriz. Bu bize hem bütçe açısından yarar sağlar, hem de performans bakımından da gözle görülür bir düşüş yaşatmaz.

Ama şunu belirtmekte fayda var, piyasadaki 4 çekirdekli işlemciler arasında (Intel dahil), hem fiyat bakımından uygun hem de performans bakımından üst seviyede olan bir işlemcidir Phenom II x4 955. Bir üst versiyonu olan Phenom II x4 965 modelinden performans olarak çok büyük bir eksisi olmadığı halde fiyat bakımından daha ucuzdur.

"-Üst düzey bir sistem toplamak istiyorum ama bir işlemciye de aşırı fazla para vermek istemiyorum" diyenlerdenseniz, bu işlemci tam size göredir. Intel'deki denk serilerine göre çok daha ucuz ama performans bakımından farksızdır. Ayrıca yeni çıkan 6 çekirdekli işlemcilerden de geri kalır yanı sadece çekirdek sayısıdır. Günümüz itibariyle AMD Phenom II X4 955 ile AMD Phenom II x6 serileri arasında performans bakımından dağlar kadar fark yoktur.

AMD Phenom II X4 955 Black Edition bir işlemci, bilgisayarda yapabileceğiniz herşey için fazlasıyla yeterlidir.


Bilgisayar Toplama Rehberi