HD 4670 Ekran Kartı

HD 4670 ekran kartı anlatımına geçmeden şu önbilgiyi vermek istiyorum; ekran kartları ATI tarafından üretilir ve çeşitli firmalara (asus, powercolor, his, sapphire, msi) dağıtılarak o firmaların satış yapması sağlanır. Yani aynı model ve aynı seri ekran kartlarının üzerlerindeki fanlar hariç hepsi aynı teknolojiyle üretilmiştir ve hepsinin performansı aynıdır. Fanlarını; ekran kartların satışını yapacak olan firmalar üretir ve montajını yapar. Bu konudan yola çıkarsak hangi marka ekran kartını alırsak alalım aslında hepsinin ilk üretim yeri aynıdır. Bu bakımdan en az şikayet gelen ve en çok garanti süresi verip en fazla güven sağlayan firmalardan satın almak bizim yararımıza olacaktır.

HD 4670 ekran kartı, kısıtlı ve düşük bütçeler için veya bilgisayarı kullanım amacı ekran kartıyla paralel olmayan kullanıcılar için ideal bir karttır. Giriş seviyesi-orta seviye ekran kartlarının en performanslısıdır ve diğer denk ekran kartlara göre (Nvidia) daha az güç harcayanıdır. Eğer sürekli bir şekilde oyunlarla işim olmaz ve çözünürlük ile detaylar benim için çok sorun değil diyorsanız size bu ekran kartından fazlası gerekmeyecek demektir. HD 4670, ortalama bir bilgisayarın günlük kullanım gereksinimlerinin tümünü rahatlıkla karşılar. Yeni nesil oyunları oynatmakta zorlanabileceğinden oyun ayarlarından detay ve çözünürlük düşürerek oynamayı deneyebilirsiniz.

HD 4670 ekran kartı tavsiyesi vermem gerekirse; ASUS HD 4670 GDDR3 1GB 128Bit

ASUS HD 4670 GDDR3 1GB 128Bit ekran kartının genel özellikleri;

VGA Chipset Markası: ATI
VGA Chipset Modeli: HD4670
VGA Slot: PCI Express 2.0
Hafıza (RAM) Kapasitesi: 1 GB
Bellek Tipi: GDDR 3
Bellek Hızı: 1600Mhz
Bellek Arayüzü: 128 Bit
Çekirdek Hızı: 750Mhz
Monitör Bağlantısı: DVI / Analog / HDMI
Ekran kartının fiyatını ve satış özelliklerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.


"Ekran Kartı", "Ekran Kartı Tavsiyesi" ve "Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler" konularını da okumanızı tavsiye ediyorum.


Bilgisayar Toplama Rehberi