Ekran Kartı Fiyatları

Ekran kartı fiyatları; markasına, modeline ve kalitesine göre çok değişken fiyatlar göstermektedir. 2 marka (çipset) ekran kartı vardır; ATI ve Nvidia. ATI ekran kartları, Nvidia ekran kartlarının denk modelleriyle kıyaslandığında herhangi bir performans düşüklüğü/farkı göstermemesine rağmen; Nvidia ekran kartları daha pahalıdır. Bu nedenle benim tavsiyem fiyat/performans açısından ATI olanı seçmenizdir.

Ekran kartı alırken, daha önce de belirttiğim gibi önce "ekran kartını hangi amaçla almak istiyorum?" sorusuna cevap vermeniz gerekir. Eğer anakartınızda dahili olarak bulunan (onboard) bir ekran kartınız varsa ve sizin için oyun oynamak ön planda değilse, ayrıyetten yani bir ekran kartı almanız boşa masraf etmek olur. Ama eğer oyunlarla işiniz olacaksa ve görüntü olarak gerçek kaliteyi arıyorsanız aşağıda özelliklerini ve fiyatlarını belirttiğim ekran kartlarından bütçenize ve kullanım amacınıza göre uygun olanı alabilirsiniz.

1- HD 4670 Ekran Kartı: Giriş-Orta seviye ekran kartlarının en performanslısı ve diğer denk ekran kartlarına göre az güç harcayanıdır. Eğer sürekli bir şekilde oyunlarla işim olmaz ve çözünürlük ile detaylar benim için çok sorun değil diyorsanız size bu ekran kartından fazlası gerekmeyecek demektir. HD 4670 ekran kartı olarak tavsiyem "ASUS HD4670 GDDR3 1GB 128Bit" ekran kartıdır. Fiyatı günümüz itibariyle 150 TL civarındadır.

2- HD 5750 Ekran Kartı: Orta seviye-Yüksek seviyeye giriş ekran kartları arasında fiyat/performans ve yeni nesil olma açısından gayet başarılı ekran kartlarından biridir. Günlük kullanım amacınız olan her şeyi tam kaliteli olarak sağlarken (film izleme, görüntü programlarını çalıştırma) yeni nesil oyunları da gayet başarılı ve kaliteli denecek derecede oynatmaktadır. HD 5750 ekran kartı olarak tavsiyem "ASUS HD5750 GDDR5 512MB 128Bit" ekran kartıdır. Fiyatı günümüz itibariyle 240 TL civarındadır.

3- HD 5770 Ekran Kartı: Yüksek seviye ekran kartları arasında tam bir fiyat/performans ürünüdür. Yeni nesil olmasının yanında, yeni çıkan oyunlar dahil hemen hemen bütün oyunları sorunsuz oynarsınız, bütün filmleri cam gibi izlersiniz, görüntü programlarını sorunsuz kullanırsınız. Yeni nesil oyunları full detay ve full çözünürlükte olmasa bile olabildiğince kaliteli bir şekilde oynayabilirsiniz. HD 5770 ekran kartı olarak tavsiyem "ASUS HD5770 CuCore GDDR5 1GB 128Bit" ekran kartıdır. Fiyatı günümüz itibariyle 300 TL civarındadır.

4- HD 5850 Ekran Kartı: Yüksek seviye-Profesyonel seviyeye giriş seviye ekran kartları arasında performanslı ve en kaliteli ekran kartıdır. Yeni nesil olmasının yanında; istediğiniz oyunu, istediğiniz filmi veya istediğiniz programı açın (kısacası ne yaparsanız yapın) sorunsuz, hızlı ve full kaliteli bir şekilde çalıştıracaktır. Yeni nesil oyunlar dahil hemen hemen tüm oyunları yüksek detay, yüksek çözünürlük ile oynayabilirsiniz. HD 5850 ekran kartı olarak tavsiyem "ASUS HD5850 GDDR5 1GB 256Bit" ekran kartıdır. Fiyatı günümüz itibariyle 600 TL civarındadır.

Yukarıda anlatımını yaptığım ekran kartlarından; kullanım amacınıza ve bütçenize uygun olan herhangi birini gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz.


Bilgisayar Toplama Rehberi