Güç Kaynağı (power supply) Tavsiyesi

Güç kaynağı (power supply) tavsiyesini bilgisayarınızın donanım özelliklerine göre ve tabiiki kullanım amacınıza göre yapmam gerekir. Güç kaynağı, alışagelmişin dışında aslında bilgisayarımızın en önemli parçalarından biridir, çünkü herhangi bir aksilikte (elektrik sorunları) eğer güç kaynağımızın koruması yoksa anakartınızı ve doğal olarak diğer bileşenlerinizi yakma riski var. 20-30 TL daha ucuza almak uğruna yüzlerce lira zarara girme riskini göze almamalıyız.

Eğer birden fazla harddisk ve cd-rom/dvd-rom kullanmayacaksanız, ekran kartınız çok güç gerektiren bir kart değilse, işlemcinize veya ekran kartınıza hız aşırtma (overclock) yapmayacaksanız, yani kısacası bilgisayarınızı profesyonel seviyede değil de normal bir şekilde kullanacaksanız; 400 Watt değerinde, akım/voltaj/gerilim koruması olan bir güç kaynağı size yıllarca yeterli olacaktır ve hiçbir şekilde sorun çıkarmayacaktır.

Ama eğer birden fazla harddisk ve cd-rom/dvd-rom kullanacaksanız, ekran kartınız fazla güç gerektiren bir kartsa, işlemcinize veya ekran kartınıza hız aşırtma (overclock) yapacaksanız, yani bilgisayarınızı profesyonel seviyede kullanacaksanız o zaman almanız gereken güç kaynağı minimum 550 Watt değerinde, akım/gerilim/voltaj korumalı olmalıdır.

Tavsiye edebileceğim güç kaynakları şunlardır;

1- Ev Bilgisayarı/Ofis Bilgisayarı için (Norma seviye bir bilgisayar için) Güç Kaynağı Tavsiyesi;

HIGH POWER ELEMENT SERİSİ 400W AKTİF PFC GÜÇ KAYNAĞI

2- Profesyonel Seviye Bilgisayar için (fazla güç harcayan) Güç Kaynağı Tavsiyesi;

HIGH POWER ABSOLUTE POWER 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI

Ayrıca "Güç Kaynağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler" konusunu okuyarak da bilgi sahibi olabilirsiniz.


Bilgisayar Toplama Rehberi