Bilgisayar Kasası Tavsiyesi

Bilgisayar kasası tavsiyesi verirken, öncelikli düşünmemiz gereken şey; bilgisayar parçalarımızın kasanın içine sığıp sığmayacağı olmalıdır. Yani eğer anakartımız ATX yapıda ise almamız gereken kasa da ATX yapıda olmalıdır. ATX anakartı Micro ATX bir kasaya monte edemeyiz. Ama eğer anakartımız Micro ATX ise kasamızın ATX olması bir problem yaratmaz, ancak gereksiz masraf olur. Bu bakımdan anakartımızın yapısına göre kasa seçmek en mantıklısı olacaktır.

Kasa seçimindeki bir diğer konu ise kasa ile birlikte verilen Güç Kaynağıdır (Power Supply). Kasa ile birlikte verilen güç kaynaklarının hemen hepsi kalitesizdir, belirtilen değerde güç veremezler ve akım/voltaj korumaları yoktur. Bu bakımdan kasamızı güç kaynağı olmayan türlerden seçip, güç kaynağını da ayrıyetten bilinen bir marka olarak alabiliriz.

Kasa seçimindeki bir diğer başka konu ise kasanın havalandırma yapısıdır. Ortalama bir kasada minimum 2 adet 12 cm fan bulunmalıdır ki ısınma söz konusu olmasın, ısınma; bilgisayarımızın performansını olumsuz etkiler.

Alacağımız kasanın önünde veya üzerinde mutlaka: Power ve Reset düğmesi, minimum 2 adet USB girişi ve AUDIO (mikrofon ve kulaklık) girişleri olmalıdır.

Sizi performans olarak hayal kırıklığına uğratmayacak, her türlü sisteme uygun, üzerinde dahili güç kaynağı bulunmayan ve fiyat/performans bazında üst düzeyde olan bir bilgisayar kasası için tavsiyelerim şunlardır;

1- Micro ATX Anakartlar için Kasa Tavsiyesi:

Aerocool PGS QS-200 Micro ATX

2- ATX Anakartlar için Kasa Tavsiyesi

Asus Vento Gaming TAM21


Ayrıca "Güç Kaynağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler" ve "Bilgisayar Kasası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler" konularını da okumanızı tavsiye ederim.



Bilgisayar Toplama Rehberi