Harddisk (Sabit Disk) Tavsiyesi

Harddisk (sabit disk) tavsiyesi için önce şu temel bilgileri hatırlatmakta yarar var. Harddisk, bilgisayarımızın depolama birimidir, bilgisayarda yaptığımız bütün işlemler, yüklediğimiz/indirdiğimiz bütün dosyalar, kurduğumuz bütün oyun ve programlar buraya kayıt olur.

Harddisk alırken de öncelikle kullanım amacımızı gözden geçirmeliyiz. Eğer çok fazla sayıda mp3, film, oyun gibi dosyaları bilgisayarımızda depolayacaksak 1 TB kapasiteli bir harddisk almalıyız. Ama eğer günlük temel ihtiyaçları baz alan bir bilgisayar düşünüyorsak ve fazla sayıda dosya depolamayacaksak 500 GB bir harddisk de bizi çok rahat idare edecektir.

Diğer bir konu ise anakartımızın hangi harddisk teknolojisini desteklediğidir. Bu teknolojiler; IDE, SATA II, SATA III gibi bölümlere ayrılır. Eğer anakartımız sadece SATA II destekliyorsa; IDE ve SATA II harddiskeri kullanabiliriz. Ya da eğer anakartımız SATA III destekliyorsa mevcut olan tüm harddisk türlerini kullanabiliriz (IDE, SATA II ve SATA III gibi). Ama SATA III bir harddiskin SATA II harddiskten gözle görülür bir performans farkı olmadığından ve SATA III harddisklerin gereksiz bir şekilde pahalı olduğundan dolayı SATA III harddiskleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. SATA II bir harddisk aklımıza gelecek her türlü ihtiyacımızı çok rahat bir şekilde karşılayacaktır.

Ayrıca harddiskimizin 7200 RPM olduğuna ve en az 16 MB ön belleği olduğuna da dikkat etmeliyiz.

Tavsiye edebileceğim harddiskleri aşağıda sıralıyorum;

1- 500 GB Harddisk Tavsiyesi;

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK

2- 1 TB Harddisk Tavsiyesi;

SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK


Bilgisayar Toplama Rehberi