Öğrenci Bilgisayarı

Öğrenci bilgisayarı; MS Office programlarını rahatlıkla çalıştırabilecek, online ders ve ödev videolarını sorunsuz izletebilecek, eğitim ile ilgili programları sorunsuz çalıştırabilecek ve temel bilgisayar ihtiyaçlarını (internette gezinmek, msn kullanmak, müzik dinlemek, film ve dizi izlemek vs.) rahatlıkla giderebilecek bir bilgisayardır.

Yukarıda bahsettiğimiz işlevleri sağlayabilecek bir bilgisayar için son derece pahalı ve bir o kadar da gereksiz bilgisayarlara gerek yoktur. Giriş ve orta düzey diye adlandırabileceğimiz bir bilgisayar bu işlevleri çok rahat sağlayabilir ve fiyatı da çok pahalı değildir. Ortalama bir öğrenci bilgisayarı toplamak için gerekli olan parçalar şu şekilde olabilir;

1- İşlemci: AMD Athlon II X3 440. Bu işlemci normal bir ev/ofis bilgisayarları için bile yeterli gelirken, bir öğrenci bilgisayarı için en mantıklı seçim olacaktır. Hem fiyatı diğer işlemcilere göre çok daha uygundur, hem 3 çekirdekli bir işlemcidir, hem de ihtiyaç duyacağımız tüm uygulamalar için fazlasıyla yeterli olacaktır.
AMD Ahlon II X3 440 (fiyat bilgileri)

2- Anakart: GIGABYTE GA-880GM-D2H: Bu anakart günümüz itibariyle hem fiyat, hem performans, hem de yeni nesil olması sebebiyle en ideal anakartdır. Günümüz itibariyle hem yeni nesil oluşu, hem özellikleri, hem de fiyatıyla fiyat/performans ürünü olmayı hak ediyor ve üzerinde dahili olarak ekran kartı da bulunmaktadır.

3- Ram:KINGSTON 2GB DDR3 1333MHz CL9 Ram. Bu ram toplayacağımız öğrenci bilgisayarı için son derece yeterli olacaktır. İleride daha fazlasına ihtiyaç duyarsak aynısından bir tane daha alıp performansı arttırabiliriz.
KINGSTON 2GB DDR3 1333MHz CL9 Ram (fiyat bilgileri)

4- 16 MB önbellekli, 7200 RPM okuma hızlı ve 500 GB kapasiteli en makul harddisk SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK'tir. Performans olarak en çok tercih edilen sabit disktir.
SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK (fiyat bilgileri)

5- Monitör: AOC 193FW 19" 5ms DVI Wide Screen LCD Monitör; ortalama bir bilgisayar için gayet yeterli olacaktır.
AOC 193FW 19" 5ms DVI Wide Screen LCD Monitör (fiyat bilgileri)

6- Kasa: En mantıklı kasa seçimi Aerocool PGS QS-200 Micro ATX Kasa'dır. Hem fiyatı, hem görünüşü hem de performansı üst seviyedir.
Aerocool PGS QS-200 Micro ATX Kasa (fiyat bilgileri)

7- Güç Kaynağı: Toplayacağımız sistemi taşıyabilecek en kaliteli güç kaynağı High Power Element Serisi 400 Watt Aktif PFC Güç Kaynağı'dır. Hem akım/voltaj/gerilim koruması var, hem de performansı tatmin edicidir.
High Power Element Serisi 400 Watt Aktif PFC Güç Kaynağı (fiyat bilgileri)

8- DVD-RW: Alınması en makul dvd-rw Samsung sh-s223c 22x Sata Dvd Yazıcı'dır.
Samsung sh-s223c 22x Sata Dvd Yazıcı (fiyat bilgileri)

Yukarıda belirtilen bütün parçalar birbirleriyle uyumludur ve alınabilinecek en makul fiyatta ve bu fiyata göre en yüksek seviyede performans verebilecek fiyat/performans bileşenlerdir.


Bilgisayar Toplama Rehberi