AMD İşlemci

AMD işlemciler, burada da belirttiğimiz gibi Intel'e kıyasla çok daha ucuz ve çok daha verimli işlemcilerdir. Eğer sınırlı bütçemiz varsa veya "-aynı performansı verecekse neden daha fazla para ödeyeyim?" diyorsanız, AMD işlemciler tam size göredir.


Bir bilgisayar toplarken önce bilgisayarı hangi amaçla kulanacağımızı belirlememiz gerekir. Ama şunu da unutmamak gerek, günümüz teknolojisinin ne kadar hızlı ilerlediğini de göz önüne alırsak artık 2 çekirdekli işlemcilerin alınmaması tavsiye edilir.

Normal bir ev bilgisayarı için AMD işlemci: Normal bir ev bilgisayarının temel amacı; internete girmek, MSN kullanmak, film ve dizi izlemek, müzik dinlemek, orta seviye oyunları oynamak, office belgeleriyle çalışmak gibi işleri yapabileceğimiz bir bilgisayardır. Bu işleri yapabilmek için son model bir işlemcimizin olması gerekmez, eğer bu işler için son model bir işlemci alırsak kullanmayacağımız performans için boşa para ödemiş oluruz. Bizim amacımız en iyi performansı en ucuza sağlamak olduğuna göre bu durumda seçmemiz gereken AMD işlemci şudur; AMD Ryzen 5 1400 bu tarz kullanımlar için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Orta düzey bir bilgisayar için AMD işlemci: Eğer bu alacağımız 2. bilgisayarsa veya almışken param da varken daha iyisini alıp daha uzun süre kullanayım diyorsanız, yukarıda yazan özellikler dışında, daha kaliteli oyun performansı, daha kaliteli program performansı ve daha uzun ömürlü olsun (teknolojinin gelişim hızına ayak uydurmak) istiyorsanız seçmeniz gereken işlemci şudur; AMD Ryzen 5 1600 modeli, orta-üst düzey bir bilgisayar için gayet yeterli olacak ve 6 çekirdekli yapısıyla farkını ortaya koyacaktır.

Üst düzey-profesyonel bir bilgisayar için AMD işlemci: Üst düzey bir bilgisayardan beklenen şey; üst düzey performans vermesidir. Hemen hemen yapacağınız bütün işlerde üst düzey verim istiyorsanız, profesyonel kullanım amacındaysanız ve eğer alacağınız işlemcinin ömrünün en az 4-5 yıl olmasını istiyorsanız seçmeniz gereken işlemci AMD Ryzen 7 işlemcileri üst düzey bir bilgisayar için yeterli olacaktır.