İşlemci Tavsiyesi

İşlemci tavsiyesine geçmeden önce, blogumuzun amacının en uygun fiyata en performanslı bilgisayarı toplamak olduğunu hatırlatmak isterim ve bu doğrultuya göre Intel işlemcileri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü; hem performansları AMD'den farksız hem de fiyatları çok yüksek.

Seçimimizi AMD olarak belirlediysek tavsiye edeceğim AMD işlemciler şunlardır;

1- AMD Athlon II x3 440: Düşük ve kısıtlı bütçeler için tam bir fiyat/performans ürünüdür. Günümüzde artık 2 çekirdekli işlemciler tavsiye edilmiyor, bu bakımdan alınması gereken minimum AMD işlemcidir kendisi. Barındırdığı 3 çekirdeği ve 3 Ghz çekirdek hızıyla, kısıtlı bütçenizin değişilmez ürünü olacaktır. İşlemcimiz AM3 938 Pin işlemci soketinde bulunuyor.

2- AMD Athlon II x4 635 / AMD Athlon II x4 640: AMD Athlon II x4 635 ve AMD Athlon II x4 640 işlemciler arasında hiçbir fark yoktur. Hangisini ucuza bulursanız onu almanızı öneririm. Bu iki işlemci, performansı denk Intel işlemcilere göre fiyat olarak "sudan ucuz" olarak tarif edilebilir. 4 çekirdeği ve 2.9 / 3 Ghz çekirdek hızıyla istediğiniz performansı size verecektir. Özellikle bütçesi çok yüksek olmayan ama iyi performans isteyen ve oyun kullanıcıları bu işlemciyi gözleri kapalı tercih edebilirler. Bütçeleri yüksek olmayan kullanıcıların ekonomi dostu olurken, oyun canavarları için ekran kartına daha fazla bütçe ayırmasına olanak tanır. İşlemcilerimiz AM3 938 Pin işlemci soketindedir.

3- AMD Phenom II X4 955 Black Edition: Üst seviye performans arayanlar için biçilmiş kaftandır. Bir üst modeli olan AMD Phenom II X4 965 Black Edition ile arasında performans olarak hiçbir fark yoktur ama daha ucuzdur. Ayrıca yeni model işlemcilerden olan AMD Phenom II X6 1055T ile de arasında dağlar kadar performans farkı yoktur ve fiyatı çok daha ucuzdur. AMD Phenom II X4 955 Black Edition, her türlü kullanımınızı rahatlıkla yıllarca sağlayacak, size her zaman en yüksek ve verimli performansı verecek bir işlemcidir. Eğer bütçeniz kısıtlı değilse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. İşlemcimiz AM3 938 Pin işlemci soketinde bulunuyor.

4- AMD Phenom II X6 1090T Black Edition: Profesyonel seviyede performans arayanlar için üretilmiş bir işlemcidir. Fiyatı diğer modellerine göre daha pahalı olmasına rağmen, 6 çekirdeği ve 3.2 Ghz sabit / 3.6 Ghz turbo çekirdek hızı ile beklentileri tam anlamıyla karşılamaktadır. Bir alt versiyonu olan AMD Phenom II x6 1055T işlemciden kat be kat daha üstündür, yani sırf 6 çekirdekli işlemcim olsun düşüncesiyle AMD Phenom II x6 1055T alınmamalıdır ve hatta AMD Phenom II X4 955'in performansı 1055T'den daha üstündür. Dolayısıyla eğer "-bütçe sorunum yok ve en iyisini almak istiyorum" diyorsanız "AMD Phenom II X6 1090T Black Edition" tam size göre demektir. İşlemcimiz AM3 938 Pin işlemci soketinde bulunuyor.


Bilgisayar Toplama Rehberi