AMD Phenom Uyumlu Anakartlar

AMD Phenom işlemcilerle uyumlu anakartlar, "AM3 938 Pin" işlemci soketi olan anakartlardır. Bazı anakartlarda bulunan AM2+ desteği de bazı Phenom işlemcileri çalıştırabilir ama hem performans bazında hem de geleceğe yatırım bazında asla tavsiye etmiyorum.

AMD Phenom II X2
AMD Phenom II X4
AMD Phenom II X6

Yukarıda yazdığım tüm Phenom serileri "AM3 938 Pin" işlemci soketinde bulunurlar. AMD Phenom işlemcimiz için seçeceğimiz anakartın öncelikle bu özelliği kesinlikle barındırması gerekiyor. Bir anakartın barındırması gereken diğer özellikler için "anakart alırken dikkat edilmesi gerekenler" konusunu okuyabilirsiniz.


Ayrıca yukarıda ismini verdiğim AMD Phenom II X2 işlemcileri de tavsiye etmiyorum, günümüz itibariyle artık 2 çekirdekli işlemci almak pek mantıklı olmaz. İşlemci konuları hakkında daha detaylı bilgi almak için "AMD işlemciler" ve "işlemci alırken dikkat edilmesi gerekenler" konularına göz atabilirsiniz..

AMD Phenom işlemciler için anakart tavsiyesi vermem gerekirse;

1- MSI 785GM-E51: Düşük ve sınırlı bütçeler için tam bir fiyat/performans ürünüdür. Barındırdığı özellikler sayesinde her türlü kullanımınıza cevap verecek kapasitede olmasının yanı sıra; E-Sata, Sata 2 ve DDR 3 gibi özelliklerinin olması da yeni nesil bir anakart olduğunun göstergesidir.

2- ASUS M4A88TD-M: Etkili performansının yanı sıra bütçeye uygun oluşu, yeni nesil oluşu ve geleceğe dönük oluşuyla da dikkat çekiyor. Biraz daha performanslı/geleceğe dönük orta seviye anakarttır.


3- ASUS M4A88TD-M EVO: ASUS M4A88TD-M ile aralarında çok fazla fark olmamasına rağmen geleceğe uyumu daha yatkındır ve artı olarak üzerinde dahili olarak USB 3.0 desteği bulunmaktadır. Orta seviye bir anakarttır.

4- Asus M4A89GTD PRO/USB3: Bir anakartta olması gereken herşeyi fazla fazla barındıran ve bilgisayarınız için profesyonel anlamda performans sağlayan bir anakattır. Dahili USB 3.0 desteği, At Radeon HD 4290 ekran kartı ve çift ekran kartı destekleyen yapısıyla profesyonel denebilecek seviyede bir anakarttır.

AMD işlemcilerle uyumlu anakartlar konusunu daha derinlemesine anlamak için "AMD İşlemcilerle Uyumlu Anakartlar" konusunu okuyabilirsiniz.


Bilgisayar Toplama Rehberi